H στιγμή της επίθεσης στο Νavy Yard – Πίστευε ότι τον ήλεγχαν με ηλεκτρομαγνητικά κύματα ο δράστης [βίντεο]

Το FBI έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο οποίο εμφανίζεται ο κατηγορούμενος για την πολύνεκρη επίθεση στο Νέιβι Γιαρντ, ο Άαρον Αλέξις, λίγο πριν ανοίξει πυρ και σκοτώσει 12 ανθρώπους, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι εικόνες δείχνουν τον Αλέξις να περπατάει σε έναν διάδρομο του Νέιβι Γιαρντ κρατώντας μία κυνηγετική καραμπίνα.

Σε άλλα πλάνα, διάρκειας περίπου 30 δευτερολέπτων, από το μονταρισμένο οπτικό υλικό, εμφανίζεται ο ίδιος να εισέρχεται με το αυτοκίνητό του στον χώρο στάθμευσης της Βάσης του

Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον και να περπατάει μέσα στο κτίριο κουβαλώντας στον ώμο του μία τσάντα.

Ο Αλέξις άνοιξε πυρ λίγα λεπτά αφότου συναρμολόγησε την καραμπίνα μέσα σε ένα άδειο δωμάτιο του κτιρίου. Τραυμάτισε θανάσιμα 12 ανθρώπους προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με το FBI, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 34χρονος Αλέξις είχε στο στόχαστρό του συγκεκριμένα άτομα ή είχε συνεργό.

Όπως δήλωσε η Βάλερι Παρλέιβ, υποδιευθύντρια του FBI, η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Ουάσινγκτον, ο Αλέξις είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων.

Την περίοδο της επίθεσης είχε παραισθήσεις και πίστευε ότι τον ήλεγχαν με εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικά κύματα (ELF)– η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται από το Ναυτικό για τις επικοινωνίες του με τα υποβρύχια.

Σε συνέντευξη Τύπου, η Παρλέιβ είπε ότι πάνω στο όπλο που χρησιμοποίησε ο Αλέξις ήταν χαραγμένες οι φράσεις «Το όπλο μου ELF», «Τέλος στο μαρτύριο» και «Καλύτερα έτσι».

Το FBI ανακοίνωσε ότι οι εμπειρογνώμονες εντόπισαν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο ο Αλέξις έγραφε:

Τους τελευταίους τρεις μήνες δέχομαι επίθεση με εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικά κύματα και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής αυτό με οδήγησε στην πράξη μου.

Keywords
Τυχαία Θέματα