Gazprom: «Δεν εγκαταλείπουμε την ελληνική αγορά»

Η απόφαση της Gazprom να μην προχωρήσει σε υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τη ΔΕΠΑ, πάρθηκε έπειτα από πολλή σκέψη, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρίας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Gazprom δεν εγκαταλείπει την ελληνική αγορά.

Σε νέα δήλωση αναφορικά με την απόφαση της Gazprom να μην υποβάλλει δεσμευτική

προσφορά για τη ΔΕΠΑ προέβη απόψε η εταιρεία. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Gazprom, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, επισημαίνει ότι η απόφαση ελήφθη αφού συνυπολογίστηκαν τα πλεονεκτήματα και οι κίνδυνοι ενώ δηλώνει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος και η παρουσία της Gazprom στη χώρα μας θα ενισχυθεί.

Αναλυτικά, η δήλωση του Μεντβέντεφ έχει ως εξής:
«Συνυπολογίσαμε προσεκτικά όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και όλους τους κινδύνους της συμμετοχής της Gazrpom στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και αποφασίσαμε να μην υποβάλλουμε τελική δεσμευτική προσφορά. Ωστόσο, όλες οι καταστάσεις έχουν τόσο θετική όσο και αρνητική πλευρά. Δεν έχουμε πρόθεση να εγκαταλείψουμε την ελληνική αγορά. Αντιθέτως, θα ενισχύσουμε την παρουσία μας. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος μας. Σχεδιάζουμε να διευρύνουμε περαιτέρω την συνεργασία μας στον ενεργειακό τομέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα