Exotix: Αναπόφευκτο και ένα νέο ελληνικό «κούρεμα»

Αναπόφευκτο είναι ένα νέο ελληνικό «κούρεμα», σύμφωνα με την Exotix, τη χρηματιστηριακή εταιρεία που ειδικεύεται σε εξωτικές και distressed επενδύσεις.

Στην τετρασέλιδη έκθεσή της με τίτλο: «IMF 4th Review of Greece: How many risks does it take to undermine a forecast?», η Exotix υποστηρίζει πως οι κίνδυνοι για την Ελλάδα παραμένουν, ωστόσο υπάρχουν θετικές ειδήσεις

για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως η καλή τουριστικής περίοδος.

Σύμφωνα με την οικονομική εταιρεία, μοναδική θετική εξέλιξη στο μέλλον για το ελληνικό ζήτημα θα είναι ένα «haircut» στα δάνεια του επίσημου τομέα (OSI), το οποίο με βάση την Exotix είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συμβεί.

«Πόσοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι που απειλούν την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας;», διερωτάται η Exotix.

«Οι κίνδυνοι είναι τόσοι πολλοί, που βάσει πιθανοτήτων κάποιοι θα υλοποιηθούν», υποστηρίζει η Exotix και διαμηνύει: «Οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι υπερβολικά αισιόδοξες. Εκτιμά πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει!», υποστηρίζει η εταιρεία βασιζόμενη στην τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ελλάδα.

Ποια είναι όμως στην τρέχουσα συγκυρία η άποψη του ΔΝΤ για τους χειρισμούς του ελληνικού ζητήματος από την πλευρά της Ευρωζώνης; Η Exotix εξηγεί: Το ΔΝΤ φέρεται να έχει ενοχληθεί σφόδρα που η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ένα χρηματοδοτικό κενό μετά το άλλο!

«Το ΔΝΤ στο προσεχές μέλλον θα κλιμακώσει τις πιέσεις προς την Ευρωζώνη, ώστε να καλύψουν οι κυβερνήσεις τα νέα χρηματοδοτικά κενά που θα προκύψουν στο ελληνικό πρόγραμμα. Επενδυτές προσοχή! Έπονται μερικές πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους πιστωτές της Ελλάδας!», προειδοποιεί η Exotix.

Πηγή: bankingnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα