90 οι νεκροί την «Παρασκευή της Οργής» στο Κάιρο- 600 ισλαμιστές εγκλωβισμένοι σε τέμενος [βίντεο]

Σε εβδομάδα διαδηλώσεων σε πανεθνικό επίπεδο καλεί τους Αιγύπτιους η Μουσουλμανική Αδελφότητα, έπειτα από τη σημερινή «πορεία οργής» των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Κάιρο η οποία, δυστυχώς, βάφτηκε στο αίμα, αφήνοντας πίσω περισσότερους από 90 νεκρούς, μόνο στο Κάιρο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ξένα μέσα ενημέρωση, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών, σκοτώνοντας πολλούς πολίτες στην πλατεία Ραμσή στο κέντρο του Καίρου. Μάλιστα, οι διαδηλωτές δέχθηκαν και πυρά από αέρος, από τα ελικόπτερα του στρατού που προσπάθησαν να διαλύσουν τις ογκώδεις πορείες.

Από τα ξημερώματα η αστυνομία πολιορκεί το τέμενος αλ-Φατέχ στη πλατεία Ραμσί στο κέντρο του Καΐρου. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στο τέμενος βρίσκονται περί τους 600 υποστηρικτές του Μόρσι.

Οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι που έχουν καταφύγει σε ένα τέμενος στο κέντρο του Καΐρου φαίνεται ότι διαπραγματεύονται με τον στρατό την ασφαλή αποχώρησή τους από το χώρο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα αιγυπτιακά τηλεοπτικά κανάλια.

Μία διαδηλώτρια που βρίσκεται μέσα στο τέμενος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι οι υποστηρικτές του Μόρσι ζητούν να μην συλληφθούν, ούτε να δεχτούν επίθεση από τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί, με εχθρικές διαθέσεις, έξω από το τέμενος.

Η αστυνομία είχε περικυκλώσει από το βράδυ της Παρασκευής το τέμενος Αλ Φάτεχ όπου είχαν ταμπουρωθεί περίπου χίλια άτομα, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός άλλου διαδηλωτή. Ο αριθμός αυτός πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Τις πρώτες ώρες της πολιορκίας ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι στη συνέχεια σταμάτησαν.

Δείτε τα βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα