30 και κάτι

Η αλλαγή δεκαετίας είναι κάτι που έρχεται πάντα ξαφνικά. Δεν είσαι ποτέ προετοιμασμένος να το αντιμετωπίσεις έστω και αν θυμάσαι χρόνο, χρόνο πως πέρασαν και τα 30.

Και ενώ σφυρίζεις αδιάφορα ώστε να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να το αποδεχτεί… ξαφνικά… φίλοι και συνάδελφοι που ποτέ δεν σου είχαν πει χρόνια πολλά… φέτος διοργάνωσαν για σένα ένα πάρτι έκπληξη. Φέτος που είναι ίσως η πρώτη χρονιά που εσύ… θα ήθελες πολύ να ξεχάσεις τα γενέθλιά σου… σε πρόδωσε το facebook.

Είναι αυτή η στιγμή που φυσάς 30 κεριά στην τούρτα

και η ζωή περνάει μπροστά από τα μάτια σου σαν ταινία. Μέχρι χθες ήσουν 20 και κάτι… ιδανικό νούμερο. Αυτό το 2 μπροστά από την ηλικία, σου δίνει τόσα ελαφρυντικά. Είσαι μικρή για γάμο… είσαι νέα στη δουλειά… η ζωή είναι μπροστά σου…

30 λεπτά μετά τις 7… ελάχιστες γυναίκες στην περιφέρεια είναι ελεύθερες στα 30. Σχεδόν όλες είναι ελεύθερες σε αυτή την ηλικία στην Αθήνα. Ποιες άραγε έκαναν την καλύτερη επιλογή;

30χιλιόμετρα μέχρι το σπίτι… ερωτική ζωή ανύπαρκτη έως one night stand… επαγγελματική ζωή από σκληρή έως one life fuck!

Αυτές είναι οι γυναίκες καριέρας εν έτει 2010. Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις για να ελπίζουν οι υπόλοιπες και να επιβεβαιώνεται ο κανόνας.

28, 29, 30 φορέματα στην ντουλάπα και… τι να φορέσεις στην βραδινή σου έξοδο. Έχεις κλείσει ένα τραπέζι δεύτερο από την πίστα και με δυο, τρεις φίλες, (μπακούρια και αυτές) πρόκειται να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου.

Στέκεσαι μπροστά στην ντουλάπα και ενώ βλέπεις τα βραδινά σου φορέματα, ονειρεύεσαι τις ζεστές, χουχούλικες, μεγάλες σε νούμερο πιτζάμες σου και το sex and the city που θα χάσεις.

30 λεπτά πριν από τη μία και… Η στιγμή που πρέπει να επιλέξεις. Πόσες ώρες άραγε περνούν οι γυναίκες μπροστά στην ντουλάπα τους; Αυτή η εικόνα είναι γνώριμη σε εκατομμύρια γυναίκες στο κόσμο. Και αυτή η ρητορική ερώτηση που πάντα κάνεις στο εαυτό σου. Τι να φορέσω;

Τελικά πάντα καταλήγεις στα γνωστά. Αυτό το φόρεμα που πιστεύεις πως θα τραβήξει τα βλέμματα, και εσύ θα το παίξεις αδιάφορη.

- Κάτι απλό φόρεσα… ευχαριστώ!

Και έτσι ικανοποιημένη χαίρεσαι που έκανες την σωστή επιλογή. Αν μάλιστα κάποιος σε φλερτάρει τότε… the Oscar go’s to…

Ξημερώματα και επιστρέφεις σπίτι μισοζαλισμένη, μισοξεβαμμένη, κουρασμένη, αλλά το πιο σημαντικό… σήμερα έγινες ολοκληρωμένη 30άρα.

Βάζεις το χέρι στο Μάρι Κλέρ και ορκίζεσαι!

Δεν θα χαρακτηρίσω ποτέ ξανά γυναίκα, γεροντοκόρη.

Δεν θα κατηγορήσω ποτέ ξανά γυναίκα που κάνει μπότοξ.

Δεν θα πω ποτέ ξανά την ηλικία μου!

Αλλά για στάσου ένα λεπτό… πέρασε ήδη το πρώτο 24ωρο, άρα δεν είσαι 30.

Είσαι 30 και κάτι… και τώρα αρχίζουν τα καλύτερα!

Χρόνια μου πολλά!

Από την Κία Παπαδοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα