1,8 δις ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις

Σε 1,8 δις ευρώ, ανέρχονται οι συνολικές οφειλές του Δημοσίου προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις , όπως αναφέρουν σε επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό αλλά και στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με το πλάνο εξόφλησης των εκκρεμών χρεών του ΕΟΠΥΥ

προς τους φαρμακοποιούς.

Οπως επισημαίνουν στην επιστολή τους, το πρόβλημα έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, δεδομένου ότι μόνο ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στις φαρμακευτικές εταιρείες, περισσότερα από 720 εκ.ευρώ, τους τελευταίους 20 μήνες.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, αναφέρουν στην επιστολή τους:

Με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι για άλλη μία φορά οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν περιλαμβάνονται στο πλάνο εξόφλησης. Σας απευθύνουμε έκκληση να επιληφθείτε προσωπικά του θέματος ώστε να μας ανακοινωθεί άμεσα ένα πλάνο πληρωμών εντός του 2012

Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν να πληρωθούν από το 2006, αφού για τα χρέη παρελθόντων ετών (2007-2009) έλαβαν ομόλογα, τα οποία υπέστησαν πάνω από 70% κούρεμα επί της ονομαστικής τους αξίας (με ζημία 1 δισ. ευρώ), ενώ ταυτόχρονα έχουν επιβαρυνθεί με έκτακτες εισφορές, φορολογία εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ..

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε τραγικό πρόβλημα ρευστότητας, απασχόλησης στον κλάδο και ικανότητας να προμηθεύουμε την αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα