Windows Phone 8: Aνακοίνωθηκαν επίσημα όλα τα χαρακτηριστικά


Σε event που πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα στην Αμερική η Microsoft παρουσίασε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Windows Phone 8.Κάποια τα έχουμε ήδη δει στην παρουσίαση του Ιουνίου,ωστόσο κάποια είναι εντελώς καινούργια.

Το νέο λειτουργικό για smartphones διαθέτει τα χαρακτηριστικά του Windows Phone 7 και
πάνω σε αυτά προσθέτει νέες δυνατότητες.Ένα χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα WP7 είναι η νέα οθόνη κλειδώματος η οποία δείχνει εικόνες καθώς και ειδοποιήσεις (notifications) από το facebook και άλλες εφαρμογές.Μέσω των Live Apps οι εφαρμογές ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο και τροφοδοτούν την lockscreen με περιεχόμενο.

Σχετικά με τις εφαρμογές,ο Joe Belfiore ο οποίος και ανέλαβε την παρουσίαση του WP8 έκανε μια βασική παρατήρηση έτσι ώστε να δείξει ότι υπάρχουν ήδη δυνατές εφαρμογές κατάλληλες για το Windows Phone 8.Όπως είπες λοιπόν,οι 46 από τις 50 κορυφαίες εφαρμογές των άλλων λειτουργικών υπάρχουν ήδη στο WP8.Μάλιστα η Microsoft προχώρησε στην αναβάθμιση των εφαρμογών του Facebook,του Twitter και του Skype σε ειδικές εκδόσεις για το WP8.Συνολικά το Windows Phone Store έχει 120 χιλιάδες εφαρμογές αυτή τη στιγμή.

Ένα νέο χαρακτηριστικό αρκετά ενδιαφέρον είναι το Data Sense, το οποίο παρακολουθεί τα data (δεδομένα) που καταναλώνει κάθε εφαρμογή καθώς επίσης συμπιέζει τις ιστοσελίδες έτσι ώστε να εξοικονομούμε δεδομένα.Επιπλέον βοηθάει έτσι ώστε να βρίσκουμε Wifi hotspots όταν τα δεδομένα μας τελειώνουν.

Μια άλλη δυνατότητα με όνομα Kids Corner η οποία αφορά τα παιδιά.Ο χρήστης επιλέγει τις εφαρμογές που θέλει να έχουν πρόσβαση τα παιδιά χωρίς να ανησυχεί μη τυχόν εισέλθουν κάπου που δε θα ήθελε ο χρήστης.

Το Rooms επίσης είναι μια νέα λειτουργία παρόποια με τους κύκλους του Google+,η οποία επιτρέπει να προσκαλέσει κανείς διάφορα άτομα σε "rooms" όπου μπορεί να γίνει διαμοιρασμός ενημερώσεων,φωτογραφιών κλπ.Το καλό είναι ακόμα και άτομα που δεν διαθέτουν windows phone 8 συσκευή μπορούν να συμμετάσχουν.
Μπορείτε να δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του Windows Phone 8,από το παρακάτω αναλυτικό βίντεο
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα