H Βικτωρία Ταγκούλη σε ένα live αλλιώτικο από τ’ άλλα!

Στις 7 και 14 Νοεμβρίου η Βικτωρία Ταγκούλη μας προσκαλεί στον Σταυρό του Νότου (Club) σε μία μουσική παράσταση διαφορετική απ’ ότι έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα. “Το πρόγραμμά μας φέτος θα μπορούσα να πω ότι είναι πιο εξωστρεφές και χορευτικό.” εξηγεί στο Tottblog.
Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι λείπει και η συγκίνηση. Η Βικτωρία με την υπέροχη φωνή της ξέρει καλά να παντρεύει συναισθήματα και καταστάσεις. Οι φίλοι της θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε σε τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και κάποια
ανέκδοτα κομμάτια που ετοιμάζουν με τον σταθερό συνοδοιπόρο της και μαέστρο της, Χρίστο Θεοδώρου.

“Be-Joue” ο τίτλος της παράστασης. Τη ρωτάω πώς και γιατί τον επέλεξε. “Όταν τον προφέρεις είναι σαν να λες κόσμημα και όταν τον γράφεις είναι δύο ρήματα, το υπάρχω στα αγγλικά και το παίζω στα γαλλικά . Είναι ένα παιχνίδι λέξεων.” μου εξηγεί.

Από την Aretha Franklin και τη Janis Joplin μέχρι τον Duke Ellington και τους... Χαϊνηδες το “Be-Joue” έρχεται να καλύψει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου. Τυχαίο; Δε νομίζω. “Είναι κάτι που μου άρεσε πάντα να κάνω στα live μου , τα φαινομενικά εντελώς αταίριαστα κομμάτια να τα συνδέω με τρόπο που να αναδεικνύονται οι ομοιότητές τους.”

Η Edith Piaf δεν λείπει ποτέ από τα live της, μου ομολογεί και καταλαβαίνω ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με λατρεία (και δικαίως!). Οπότε προσθέστε την κι αυτή στα τραγούδια του “Βe-Joue”.

Πριν από έναν χρόνο που την είχα ξανασυναντήσει είχε δηλώσει αισιόδοξη σε πείσμα των καιρών. Αλήθεια κρατάει ακόμα την αισιοδοξία της; “Είμαι αισιόδοξη γενικά σαν άνθρωπος . Προσπαθώ να βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάζομαι από αυτά που συμβαίνουν και τις δυσκολίες που βιώνουμε ,απλώς πιστεύω ότι μόνοι μας φτιάχνουμε το μέλλον μας .Έχουμε δύο επιλογές ή να βυθιστούμε σ’ αυτό που μας συμβαίνει ή να βρούμε τη δύναμη να αντιδράσουμε και να γίνουμε δημιουργικοί.” μου λέει.

Και συμφωνώ μαζί της. Η απάντηση στην κρίση και την κατάθλιψη είναι πάντα η δημιουργία. Το καλό με τη Βικτωρία είναι ότι όταν εκείνη και ο Χρίστος δημιουργούν, εμείς περνάμε ακόμα καλύτερα!

Tου Δημήτρη Χαλιώτη

Τετάρτη 7 και 14 Νοεμβρίου
Ώρα προσέλευσης: 22:00

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Tηλ. κρατήσεων: 210 9226975
Keywords
Τυχαία Θέματα