Ζίζεκ: Να στέλνουμε στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, όσους δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αλήθεια είναι, πως στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάγκρεμπ όπου το φιλοσόφησε με τον Σλάβοϊ Ζίζεκ και τον παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν ακούστηκαν πολλά, ωστόσο αυτό που ξεχώρισε ήταν τα εγκωμιαστικά σχόλια του Στόουν στον Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε πολλές φορές πρωθυπουργό εν αναμονή.

Σε μια από τις συζητήσεις που έγιναν και με τον Αλέξη Τσίπρα

να κάθεται στο ίδιο πάνελ με τον Σλοβένο φιλόσοφο, ο κ. Ζίζεκ εκστόμισε μια όχι και τόσο δημοκρατική άποψη για όσους δεν θα υποστηρίξουν στο μέλλον τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ έναν από τους λίγους «φάρους» στην Ευρώπη είπε ο κ. Ζίζεκ: «Το τεστ που πρέπει να γίνεται στους ανθρώπους από εδώ και πέρα πρέπει να είναι το εξής: αντί να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για την Ευρώπη πρέπει να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, κατα την δική μου άποψη το δημοκρατικό μέλλον πρέπει να έχει ως εξής: όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή στα γκουλάγκ».

Τι είναι τα Γκουλάγκ:

Η ονομασία Γκουλάγκ επίσης γκούλαγκ είναι το αρκτικόλεξο της σοβιετικής υπηρεσίας που επόπτευε τα «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., όπου εξορίζονταν οι πάσης φύσεως αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι κ.λπ.».
Στην κυριολεξία γκουλάγκ δεν λέγονταν τα στρατόπεδα, αλλά η κρατική υπηρεσία (ρωσικά: ГУЛАГ[2]) που ήταν υπεύθυνη για τη διαχείρισή τους.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα:

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τις «ρατσιστικές επιθέσεις των φίλων του Τσίπρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα