Ζητούν απο τη Μέρκελ να μη μπλοκάρει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Με δύο επιστολές προς την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης και ο παγκοσμίου φήμης πιανίστας και συνθέτης, Φαζίλ Σάι, προσπάθησαν να την πείσουν ότι η χώρα τους θα πρέπει να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο κι ότι η ίδια δεν θα πρέπει να μπει εμπόδιο στην προσπάθεια της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο επικεφαλής του Λαικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ζητά στην επιστολή του από τη Γερμαδίδα καγκελάριο να μην μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις

της Αγκυρας για την ένταξή της στην Ε.Ε.

«Θα ήταν άδικη και λανθασμένη προσέγγιση να υιοθετήσουμε την στάση ότι η Τουρκία δεν είναι σε θέση να συμμετάσχει στην Ε.Ε», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Κιλιντσάρογλου.

Το συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ -οι Χριστιανοδημοκράτες- ανακοίνωσε ότι στο προεκλογικό πρόγραμμά του δε θα στηρίξει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε λίγες ώρες αφότου η Γερμανίδα καγκελάριος είχε εκφράσει τον αποτροπιασμό της για την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από τις τουρκικές αρχές.

Στην επιστολή του ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης υποστήριξε τη γερμανική αντίδραση για την «επιθετική» κατάσταση στην Τουρκία για τους τομείς της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο 43χρονος παγκοσμίου φήμης πιανίστας και συνθέτης, Φαζίλ Σάι, έγραφε σε επιστολή του με παραλήπτρια την Ανγκελα Μέρκελ ότι η Τουρκία είναι και θα πρέπει να είναι τμήμα της Ε.Ε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της Μέρκελ για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της πατρίδας του, ο Φαζιλ Σάι εξέφρασε την ελπίδα οι ότι σκέψεις της Γερμανίδας καγκελαρίου θα είναι προσωρινές.

Keywords
Τυχαία Θέματα