Ζητούν “αίμα απολύσεων” για να δώσουν τη δόση

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Κάποιον να προφέρει τη λέξη «απόλυση» και να απευθύνεται στο δημόσιο τομέα ψάχνουν ανάμεσα στους υπουργούς οι Τροϊκανοί προκειμένου να «δώσουν κλώτσο να γυρίσει» το παραμύθι τους Στην Αθήνα. Εκτιμήσεις λένε πως αυτή η… αγωνιώδης αναζήτηση κάποιου προθύμου κυβερνητικού στελέχους, είναι που πάει πίσω τις εξελίξεις, μεταθέτοντας ακόμη και την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπαλλήλους των δανειστών, σύμφωνα με πληροφορίες, για την προσεχή Κυριακή.

Φαίνεται δε ότι οι δανειστές δια

των εν Αθήναις απεσταλμένων, ανεβάζουν τους τόνους του εκβιασμού προς την Ελληνική κυβέρνηση, διαμηνύοντας πως «αν δεν γίνουν απολύσεις, η Τρόικα θα είναι ασυνεπής ως προς τις δανειακές της υποχρεώσεις προς την Ελλάδα»… Το γαϊτανάκι του εκβιασμού θα πιάσει τώρα όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Στουρνάρας αφού, οι Τροϊκανοί με το αίτημα για «αίμα πολιτών» «έφαγαν πόρτα» από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη .

Ο υπουργός Οικονομικών ωστόσο φέρεται να «νίπτει τα χείρας του» αδειάζοντας τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο κ. Στουρνάρας δεν αδειάζει όμως μονάχα τον Αντώνη Μανιτάκη. Φαίνεται πως μπρος στο ενδεχόμενο να «τον μαλώσει πάλι ο κ. Σόιμπλε» δεν διστάζει να εκθέτει και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν δηλώσει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Τα πράγματα, όμως, δεν πάνε καλά και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χαλαρώσει λίγο το πρόγραμμα, καθώς οι αντιρρήσεις είναι έντονες από την πλευρά της τρόικας.

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται πλέον ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων ο πρωθυπουργός που θα συναντηθεί με τους Μορς, Μαζούχ και Φλάναγκαν πιθανότατα την Κυριακή , όπως σημειώνουν στενοί του συνεργάτες, είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για διορθωτικές κινήσεις στο πρόγραμμα προσαρμογής.

Ο Αντώνης Σαμαράς άλλωστε είναι τον τελευταίο καιρό σαφής και ξεκάθαρος όταν μιλά για τις προθέσεις του, σε σχέση με τις αιτιάσεις των δανειστών: «Δίνουμε μάχη για όλα», σημειώνει σε κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα