Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ρέντσι

Ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, παρουσίασε στην Γερουσία τις προτεραιότητες του κόμματός του, ώστε να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη ψήφο εμπιστοσύνης και να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο Ρέντσι στην ομιλία του επεσήμανε πως σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, η βελτίωση της εργατικής απασχόλησης, η αλλαγή στον εκλογικό νόμο, ενώ τόνισε πως σπουδαίο ρόλο στο πρόγραμμα της κυβέρνησής του θα διαδραματίσει η παιδεία.

«Μόνον με την εμπιστοσύνη σας θα ξεπεράσουμε την κρίση. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές, για να

μην απογοητευθούν όσοι εμπιστεύονται ακόμη την πολιτική. Πρέπει να ακούσουμε τα μηνύματα που φθάνουν από τις λαϊκές αγορές με την ίδια προσοχή με την οποία ακούμε εκείνα των χρηματαγορών. Κεντρική θέση στο έργο της κυβέρνησής μας θα καταλάβει η παιδεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

Τέλος, όσον αφορά στην οικονομική πολιτική, ο Ρέντσι ξεκαθάρισε πως βασικοί στόχοι είναι η χορήγηση νέων εγγυήσεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η μείωση των φορολογικών εισφορών για τους εργαζομένους και η καταβολή των οφειλόμενων ποσών του ιταλικού δημοσίου στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

The post Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ρέντσι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα