Ζητά χαλάρωση του μνημονίου

«Η Ευρώπη πρέπει να προσαρμόσει το Μνημόνιο που έως σήμερα βασίζεται στη μείωση των μισθών και στην αύξηση των φόρων» ζήτησε με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσστατ, με αφορμή το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών και την επιλογή των ελλήνων να παραμείνουν στη ζώνη του Ευρώ.

Στη συνέχεια, ο Γκι Φέρχοφστατ τονίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις στην

Ελλάδα και τα έσοδα που θα αποφέρουν να συμπεριληφθούν στο Ταμείο της Ανάπτυξης, ώστε η χώρα να βγει από τον δύσκολο δρόμο της ύφεσης, να βελτιωθεί η εικόνα της οικονομίας και τονωθεί η ανάπτυξη.

Παράλληλα όμως διευκρινίζει ότι στα άμεσα σχέδια της Ελλάδας πρέπει να συμπεριληφθεί η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος ώστε να μειώσει τους δείκτες φορολόγησης, παρά να τους αυξήσει.

Λίγο παρακάτω επισήμανε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι πόροι των Διαρθρωτικών Ταμείων και πως η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οφείλει να εντοπίσει τα κατάλληλα επενδυτικά σχέδια.

Ολοκληρώνοντας ο Γκι Φέρχοφστατ τονίζει: «Σήμερα, το οφείλουμε στην Ελλάδα, δεν πρέπει να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη, αλλά να της δώσουμε προοπτική» και συνεχίζει λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει μόνη της από την κρίση αν η ίδια η ΕΕ δεν αλλάξει: «Χρειαζόμαστε επειγόντως την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος και μια αξιόπιστη δημοσιονομική ένωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα