Υπουργοί σε συναγερμό – Ο φόβος του τριψήφιου…

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα υπουργικά γραφεία, μετά την εντολή Σαμαρά, ότι οι διακοπές τους για το Δεκαπενταύγουστο θα είναι ολιγοήμερες και αφού πρώτα ενημερώσουν τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο, ποιος θα αντικαταστήσει ποιόν.

Υπό τον φόβο του τριψήφιου….

Η φετινή εικόνα των υπουργείων είναι εντελώς διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια, που τέτοιες μέρες δεν λειτουργούσε τίποτα. Από την μια ο φόβος της κινητικότητας, που έχει εξαλείψει το φαινόμενο των «κοπανατζήδων» και από την άλλη

η πίεση της Τρόικας, καθώς πρέπει τον Σεπτέμβριο όλα τα προαπαιτούμενα να είναι έτοιμα, ώστε η χώρα μας να πάρει τη θετική αξιολόγηση που θα της δώσει τη δυνατότητα να μπορέσει να διεκδικήσει το πολυπόθητο κούρεμα του χρέους, έχουν συνηγορήσει στο να λειτουργούν όλα σε ρυθμούς «χειμώνα».

Μάλιστα οι υπουργοί δεν τολμούν να κάνουν «ρούπι» από το υπουργείο τους, φοβούμενοι μην χτυπήσει το τριψήφιο και στην άλλη γραμμή είναι κάποιος συνεργάτης του Πρωθυπουργού, προκειμένου να ελέγξει αν βρίσκονται όλοι στη θέση τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι υπουργός που έπρεπε να παραστεί σε μια κοινωνική εκδήλωση και επεσήμανε με έντονο τρόπο ποια πρέπει να είναι η απάντηση των συνεργατών του σε αυτό το ενδεχόμενο, προκειμένου να μην θεωρηθεί «κοπανατζής» και πάρει την απουσία του ….στο παρουσιολόγιο Μπαλτάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα