Υποψήφια της Λεπέν ταύτισε την μαύρη υπουργό δικαιοσύνης με χιμπατζή

H υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς, Αν-Σοφί Λεκλέρ κινδυνεύει να τεθεί εκτός κόμματος αφού ταύτισε την μαύρη υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά, χιμπατζή.

Η Λεκλέρ αρχικά ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία ενός νεογέννητου χιμπατζή δίπλα σε μια της υπουργού και έγραψε: «18 μηνών» και «τώρα».

Η επίθεση προς την Τομπιρά συνεχίστηκε σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο France

2, στην οποία η 33χρονη υποψήφια στον δήμο της Ρετέλ σημείωσε: «Θα προτιμούσα να την δω πάνω σε ένα δέντρο, παρά στην κυβέρνηση. Ειλικρινά είναι ένας αγριάνθρωπος, που εμφανίζεται στην τηλεόραση με αυτό το διαβολικό χαμόγελο», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είναι ζήτημα ρατσισμού».

Το περιστατικό είναι μεγάλο πλήγμα στην προσπάθεια του «Εθνικού Μετώπου» να ξεφύγει από τον χαρακτηρισμό της ακροδεξιάς ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το κίνημα της Μαρίν Λεπέν απειλεί ουσιαστικά τον Φρανσούα Ολάντ.

Ο Φλοριάν Φιλιπό, αντιπρόεδρος του κόμματος, δήλωσε στο «iTele TV» ότι η Λεκλέρ θα αντιμετωπίσει μια εσωτερική πειθαρχική ακροαματική διαδικασία και χαρακτήρισε «σφάλμα» την επιλογή της ως υποψηφίας για τις εκλογές.

Από την περίοδο που έχει πάρει τα ηνία του κόμματος η κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν, έχουν γίνει αρκετές διαγραφές στελεχών με ρατσιστικές και ναζιστικές τάσεις.

The post Υποψήφια της Λεπέν ταύτισε την μαύρη υπουργό δικαιοσύνης με χιμπατζή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα