ΥΠΟΙΑΝ: «Απορροφούμε τα κονδύλια»

«H προσπάθεια απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, γιατί ο εφετινός στόχος απορρόφησης είναι ακόμη πιο δύσκολος αλλά κυρίως επειδή οι ανάγκες της οικονομίας είναι μεγαλύτερες», αναφέρει με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με την πορεία απορρόφησης των Κοινοτικών κονδυλίων από τη χώρα μας, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τα δημοσιεύματα βασίζονται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στοιχεία Ιανουαρίου 2013.

Την περασμένη Κυριακή, 14 Απριλίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα νεότερα

(Απριλίου) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έφθασε στην 8η θέση μεταξύ των «27» ως προς το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από 13η που ήταν στην αρχή του χρόνου. Συγκεκριμένα, έχει απορροφηθεί το 56,7% των κονδυλίων, ενώ ο Κοινοτικός μέσος όρος είναι 49,2%.

«Η επίδοση αυτή καταγράφεται παρά τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα, η συνδρομή του οποίου στην απορρόφηση των κονδυλίων (με χορηγήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις και τους λοιπούς δικαιούχους για την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής, με έκδοση εγγυητικών επιστολών, κλπ.) είναι απαραίτητη. Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θεωρούμε ότι θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο την απορρόφηση των κονδυλίων» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα