Υπερψηφίστηκε η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Με 235 «ΝΑΙ» από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Ήδη οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ έχουν δηλώσει δια των εκπροσώπων τους ότι θα στηρίζουν την υπουργική ρύθμιση ενώ ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δηλώσουν «παρών».

Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε την τροπολογία και αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Σημειώνεται ότι την ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να φέρει σε δύσκολη θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «Παρών». Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί ότι πιστή στις αρχικές της ενστάσεις για την νομιμότητα της τροπολογίας έμεινε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνοντας «παρούσα», ενώ ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, που είχε διαφωνήσει ανοικτά και δημόσια, αναγκάστηκε να την υπερψηφίσει με την δικαιολογία να μην δώσει – όπως υποστηρίζει – «την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ να αξιοποιήσει τη διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Στις ηχηρές απουσίες συγκαταλέγεται και αυτή του κ. Μανώλη Γλέζου που επέλεξε αυτό τον τρόπο για να εκφράσει την διαφωνία του με την ρύθμιση.

Αναλυτικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:
Συνολικά ψήφισαν 269 βουλευτές
- «Υπερ» ψήφισαν 235
- «ΠΑΡΩΝ» 34 βουλευτές

The post Υπερψηφίστηκε η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα