Υπάλληλοι, τα χρυσά ρουσφέτια της Βουλής!

Με τσιρίδες, τσαμπουκάδες, κυνηγητό στους διαδρόμους της Βουλής και προπηλακισμούς δημοσιογράφων διαμαρτυρήθηκαν οι πραιτωριανοί του πολιτικού κατεστημένου στην ανάγκη να προσαρμοστούν στις νέες κοινωνικές συνθήκες που επιβάλλουν η κρίση και τα Μνημόνια, τα οποία υπογράφουν όσοι τους διόρισαν με ρουσφέτια.

Είτε το θέλουμε, είτε όχι στους υπαλλήλους της Βουλής αναφερόταν πρωτίστως ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος

όταν είπε πως «μαζί τα φάγαμε» κι όχι στους λιμενεργάτες της Ελευσίνας ή στους αποθηκάριους της Μάνδρας που φτύνουν αίμα για το μεροκάματο.

Υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές κι άλλοι παράγοντες του πολιτικού συστήματος όλων των κομματικών αποχρώσεων έχουν εξυπηρετήσει τα διακεκριμένα ρουσφετάκια τους στη Βουλή.

Επισήμως δεν το παραδέχονται, ανεπισήμως όμως όλοι θέτουν το ρητορικό ερώτημα «και τι να κάνω που μου έφερε τόσους ψήφους». Η απάντηση είναι απλή: Αν έχεις, πλήρωσέ τους κύριε πολιτευτά μου από τον κορβανά του σπιτιού σου κι όχι από το Δημόσιο.

Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε στη Βουλή, ύστερα από όσα ανέφερε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος για συγγενείς και φίλους που διορίσθηκαν όπως-όπως στη Βουλή. Λίγο τα υπονοούμενα να ερευνήσουμε ποιοι κατάγονται από την Καρδίτσα, λίγο οι αιχμές για όσους μπήκαν από το παράθυρο κατά κόρον από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ήταν καλές αφορμές για έρευνα.

Λέγεται ότι οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν διπλασιαστεί από το 2007, όταν έγινε πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Σιούφας. Ο διπλασιασμός έγινε με διακομματική συμφωνία και αφορά σε συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, αξιωματικών (κυρίως της Αστυνομίας) και ανώτατων δικαστικών. Υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες για πρώην πολιτικούς και πρώην δημοσιογράφους (με κομματική ταυτότητα) που κάλυψαν υπηρεσιακές θέσεις στη Βουλή.

Πιο λίγα παίρνει ο Α/ΓΕΕΘΑ

Η μισθολογική βάση για κλητήρες, καθαριστές, σερβιτόρους και χαμηλό προσωπικό με απολυτήριο Λυκείου φθάνει στα 1.900 ευρώ καθαρά (σ.σ. όταν οι μεικτές αποδοχές του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται στα 1.883 ευρώ με το νέο μισθολόγιο!).

Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε πρόσθετες αμοιβές από υπερωρίες ή κυριακάτικη απασχόληση για να μην προκαλέσουμε μεγαλύτερο θυμό σε όσους διαβάζετε αυτό το κείμενο και δεν έχετε λεφτά ούτε για τα τσιγάρα της μέρας.

Με αυτό το δεδομένο όμως, φανταστείτε πώς διανέμονται τα 106 εκατομμύρια ευρώ που δαπανά η Βουλή των Ελλήνων για 1.350 υπαλλήλους (όπως λένε τα στοιχεία του 2010). Απ’ αυτούς υπολογίζεται ότι 1.200 προέρχονται από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ενώ σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι επιστημονικοί σύμβουλοι των βουλευτών.

Αξίζει να σας αναφέρουμε ότι δεν έχουν ασφάλιση ΙΚΑ διότι κατάφεραν να εξαιρέσουν τους εαυτούς τους με τρόπους σαν αυτούς που είδαμε χθες. Το είπαμε είναι πραιτωριανοί με πολιτικά και θέλουν να γίνουν πατρίκιοι.

Κρατηθείτε τώρα να δείτε τα προνόμια που θίγονται με την υπαγωγή των υπαλλήλων της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. Συνιστάται σε κακοπληρωμένους (

Keywords
Τυχαία Θέματα