Υπ. Εξωτερικών: Τίποτα δεν θα απορριφθεί στη Μεσόγειο κατά την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας

Με τον Γενικό Διευθυντή της Greenpeace Ελλάδας, Νίκο Χαραλαμπίδη, επικοινώνησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τίποτα δεν θα απορριφθεί στη Μεσόγειο κατά τη διαδικασία της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας.

Πιο συυγκεκριμένα,

ο κ. Χαραλαμπίδης επιβεβαίωσε στον κ. Βενιζέλο ότι οι τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις, Greenpeace, Oceanica και WWF, ενημερώθηκαν απο τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) στη Χάγη. Μάλιστα, ο Γενικός Διευθυντής διαβεβαίωσε τις οργανώσεις ότι τίποτα δεν θα απορριφθεί στη Μεσόγειο και τις ενημέρωσε ότι επελέγη η διαδικασία της υδρόλυσης εν πλω γατί δεν υπάρχει τεχνική δυνατότητα να πραγματοποιηθεί στην ξηρά.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος είχε ενημερωθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι στόχος είναι να μεταφερθεί το προϊόν της υδρόλυσης και να ολοκληρωθεί η καταστροφή του στη Γερμανία.

Επίσης, 0 κ. Βενιζέλος συζήτησε το θέμα αυτό και με την Ιταλίδα ομόλογό του, με την οποία συμφώνησε να αποστείλουν επιστολή προς τον διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).

Στο πλαίσιο αυτό, τέλος, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε και από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε να ενεργήσει στο όνομα του Συμβουλίου, ώστε να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, από πλευράς ΟΗΕ και OPCW, για την ασφάλεια και προστασία του μεσογειακού περιβάλλοντος κατά τη διαδικασία μεταφοράς και καταστροφής των συριακών χημικών όπλων.

Διαβάστε επίσης:

Κίνδυνος να μολυνθούν οι ακτές της Κρήτης από τα χημικά απόβλητα της Συρίας

Αποκάλυψη ΣΟΚ! Ακατάλληλο το πλοίο Cape Ray για την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων

The post Υπ. Εξωτερικών: Τίποτα δεν θα απορριφθεί στη Μεσόγειο κατά την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα