Ξεπερνούν τις προσδοκίες οι ρυθμοί ανάπτυξης Γαλλίας και Γερμανίας

Τα ποσοστά ανάπτυξης για το β’ τρίμηνο στη Γαλλία και τη Γερμανία, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης από την κρίση χρέους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,7%, τον μεγαλύτερο σε διάστημα ενός έτους. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανάμεναν αύξηση του ΑΕΠ κατά

0,6%.

Στην επιτάχυνση της ανάπτυξης συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό η αύξηση της ιδιωτικής και δημόσιας κατανάλωσης. Όσον αφορά στο α’ τρίμηνο, η στατιστική υπηρεσία της χώρας αναθεώρησε τα στοιχεία προς τα κάτω, ανακοινώνοντας μηδενική μεταβολή του ΑΕΠ.

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία και για την ανάπτυξη στη Γαλλία, καθώς το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,5%, έναντι 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με τη γαλλική στατιστική υπηρεσία, ώθηση έχουν δώσει στην οικονομία οι καταναλωτικές δαπάνες και η βιομηχανική παραγωγή, αντισταθμίζοντας την πτώση που σημειώθηκε στις επενδύσεις για έκτο συνεχές τρίμηνο.

«Ως έναν βαθμό, τα στοιχεία αυτά έχουν προεξοφληθεί», σχολιάζει στο Reuters ο Έλβιν ντε Γκρουτ από τη Rabobank. «Τις τελευταίες ημέρες προέκυπταν συνεχώς θετικά δεδομένα που υποδείκνυαν απροσδόκητη αύξηση του ΑΕΠ, η οποία πλέον επιβεβαιώθηκε», συμπληρώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα