Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις

Ξεκινά σήμερα η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τους δικαιούχους του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013, εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία έξι τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα το 2013 έως 16.000 ευρώ.

Όσον αφορά τους μικρούς δικαιούχους αυτοί θα πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 1999 έως 14 Ιουνίου 2008. Η διαμονή

στην παιδική κατασκήνωση θα είναι μία και μόνο περίοδο και το πολύ για 15 συνεχόμενες ημέρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ημέρες προσέλευσης και αποχώρησης. Οι δικαιούχοι επιλέγονται με αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης και επιδοτούνται για τη διαμονή των παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 35.000, και ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17 εκατ. ευρώ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, έως την 9η Μαΐου 2014 και ώρα 12η μεσημβρινή. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και έως την 9η Μαΐου 2014 και ώρα 15:00, οι δικαιούχοι και οι πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την επίδειξη και υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον διαδικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr.

The post Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα