Ξεκάθαρο μήνυμα Αβραμόπουλου στη Συρία

«Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ξεκάθαρο: το συριακό καθεστώς πρέπει άμεσα να αποσυρθεί» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, από την Κύπρο όπου και βρίσκεται, μετά το πέρας της πρώτης μέρας εργασιών του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, όπου δόθηκε έμφαση σε θέματα που αφορούν

τη νέα πολιτική που υιοθετείται από την ΕΕ και έχει να κάνει με τους υδάτινους πόρους.

Αναφορικά με την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «Η Κυπριακή Προεδρία εξελίσσεται εξαιρετικά και είμαι βέβαιος ότι θα καταγραφεί σαν μία από τις πλέον επιτυχημένες προεδρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ σχετικά με το Ιράν ο υπουργός ρωτήθηκε για τις δηλώσεις άλλων ΥΠΕΞ ότι πρέπει να επιβληθούν και άλλες κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης, δηλώνοντας πως «Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Κοινά συμπεράσματα δεν έχουν βγει μέχρι στιγμής».

Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με αρκετούς ομολόγους του, όπως τον Γάλλο Λοράν Φαμπιούς. «Ανανεώσαμε αμοιβαία την επιθυμία μας να εμβαθύνουμε και να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο τις πολιτικές και διπλωματικές μας σχέσεις.  Τον προσκάλεσα στην Αθήνα και σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να τον δεχθούμε και εκεί», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα