Βρυξέλλες: Το Νοέμβριο οι αποφάσεις για νέα βοήθεια στην Ελλάδα

Για τον Νοέμβριο μετατίθενται οι αποφάσεις για την παροχή νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς κύκλοι των Βρυξελλών υπογραμμίζουν, πως οι τελεσίδικες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από τα κλιμάκια της τρόικα.

Ειδικότερα, όπως διαμηνύουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, οι αποφάσεις για το 3ο πακέτο βοήθειας κατά πάσα πιθανότητα, θα ληφθούν τον Νοέμβριο.
Οι

Βρυξέλλες δίδουν ιδιαίτερη σημασία στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου.
Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις για το νέο πακέτο βοήθειας θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος από τα κλιμάκια της τρόικα.
Μάλιστα, όπως διέρρευσαν και κύκλοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το χρηματοδοτικό κενόγια το 2014 και το 2015 κυμαίνεται γύρω στα 10 με 11 δισ. ευρώ.
Μήνυμα ΔΝΤ προς την Ελλάδα και τη… Γερμανία – Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους καθίσταται μελλοντικά, αναγκαία – Δεν υπάρχουν σχέδια «κάλυψης» του χρηματοδοτικού κενού, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 10 και 11 δισ. ευρώ
«Μήνυμα» προς την Ελλάδα αλλά και τη… Γερμανία, η οποία απορρίπτει το ενδεχόμενο μίας νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, απέστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ειδικότερα, κύκλοι του Ταμείου, ανταπαντώντας στην «εμμονή» του Βερολίνου, καθιστούν σαφές πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κρίνεται απαραίτητη για το εγγύς μέλλον, προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του.

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα