Βρούτσης: Όλα ανοικτά με την συνταξιοδότηση

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, ενώ, παράλληλα, μιλώντας για τα σχέδια σχετικά με το εφάπαξ, δεν αποκλείει ακόμα και την επιβολή αναδρομικής εισφοράς, καθώς, όπως σημειώνει, «η λογική “όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν” με ενοχλεί».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει επιβολή ενός νέου χαμηλότερου «πλαφόν» στις συντάξεις και σε ποιες συντάξεις θα γίνουν

μειώσεις, σημειώνει ότι «διαμορφώσαμε εναλλακτικά σενάρια και επιλογές μέτρων που αθροισιτκά ξεπερνούν ακόμη και τον στόχο» που αντιστοιχεί στο υπουργείο και από εκεί και πέρα, το τελικό μείγμα μέτρων θα αποφασιστεί από τους αρχηγούς των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση».

Όσο αφορά το εφάπαξ ο κ Βρούστης λέει ότι οι περικοπές θα γίνουν «ανάλογα με τις αρνητικές αποκλίσεις που έχει φανερώσει η ειδική αναλογιστική μελέτη των υπηρεσιών του υπουργείου»,

Λίγο παρακάτω ο υπουργός απαντώντας στην ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, διευκρινίζει πως είναι μεταξύ των εναλλακτικών επιλογών που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, αν και. όπως επισημαίνει, «εκτιμώ και ελπίζω ότι δεν θα προχωρήσει».

«Προσωπικά», συνεχίζει, «θα προέτασσα τη διοόρθωση των στρεβλώσεων που υπάρχουν σε χαμηλότερα (ακόμα και κάτω των 60 ετών) όρια συνταξιοδότησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα