Βρούτσης: Δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό

Αποκλείει τον αιφνιδιασμό για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και μάλιστα σε συνέντευξή του στο Mega, είπε επί λέξει: «Δεν θίγουμε κανέναν, δεν αιφνιδιάζουμε».

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εργασίας, είπε ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης της υφιστάμενης νομοθεσίας, αλλά ούτε και οι μητέρες με ανήλικο τέκνο εάν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Επ’ αυτού είπε: «Η υφιστάμενη

νομοθεσία θα κρατηθεί όπως είναι. Η χώρα έχει δεσμευθεί και έχει ψηφίσει κάποια πράγματα. Αυτά θα τηρηθούν απαρέγκλιτα».

Όσον αφορά αναγνώριση των πλασματικών χρόνων ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, υπενθυμίζοντας πως η προθεσμία λήγει στο τέλος του 2013.
Για τα «ευγενή» ταμεία ( ΔΕΗ, ΙΚΑ, τράπεζες) ο κ. Βρούτσης, τόνισε ότι η δέσμευση είναι να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος στο ύψος του ΙΚΑ και διευκρίνισε πως οι συντάξεις των «ευγενών» ταμείων δεν πρόκειται να μειωθούν.

Αφού επίσης τόνισε ότι «καλούμαι να εξαντλήσω όλες μου τις δυνατότητες σε θύλακες παραβατικότητας και αδιαφάνειας για να μη θιχτούν οι συνταξιούχοι», αναφέρθηκε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και επεσήμανε ότι θα υπάρξει μία και ενιαία ρύθμιση στην οποία θα κληθούν να υπαχθούν όλοι ανεξαιρέτως, συμπληρώνοντας πως: «Μοιραίως κάποιες επιχειρήσεις θα κλείσουν»…

The post Βρούτσης: Δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα