Βρετανία: Πρώτη οικονομική δύναμη το 2030

Η πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης το 2030 θα είναι η Βρετανία ξεπερνώντας τη Γαλλία και τη Γερμανία, σύμφωνα με μια μελέτη του Κέντρου Οικονομικής και Εμπορικής Έρευνας ( CEBR) που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, από την εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

Θα ξεπεράσει την Ινδία και τη Βραζιλία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεπεράσει τη Γαλλία το 2018 και τη Γερμανία γύρω στο 2030,

αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο θα ξεπεράσει την Ινδία και τη Βραζιλία. «Προβλέπεται ότι η Γερμανία θα χάσει τη θέση της ως πρώτης οικονομίας της δυτικής Ευρώπης προς όφελος του Ηνωμένου Βασιλείου γύρω στο 2030, εξαιτίας της μεγαλύτερης ανάπτυξης του πληθυσμού του και της μικρότερης εξάρτησής του από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες», αναφέρεται στην έρευνα.

«Αν διαλυόταν το Ευρώ, οι προοπτικές της Γερμανίας θα γίνονταν σαφώς καλύτερες», διαπιστώνεται στην ίδια έρευνα. «Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορούσε να προφτάσει πριν περάσουν χρόνια μια Γερμανία που θα βασιζόταν στο Γερμανικό Μάρκο».

Ο πρόεδρος του CEBR, Ντάγκλας Μακγουίλιαμς, τονίζει πως η οικονομία της Βρετανίας θα μπορούσε μάλιστα να αναπτυχθεί ταχύτερα αν η χώρα εγκατέλειπε την ΕΕ. «Βραχυπρόθεσμα, οι επιπτώσεις (από μια έξοδο από την ΕΕ) θα ήταν αναμφίβολα αρνητικές (…) αλλά αισθάνομαι ότι έπειτα από μια δεκαπενταριά χρόνια, θα γίνονταν πιθανόν θετικές», δήλωσε ο Μακγουίλιαμς στην «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

The post Βρετανία: Πρώτη οικονομική δύναμη το 2030 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα