Βόμβα Morgan Stanley για Βρετανικό έλλειμμα

Διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Μεγάλης Βρετανίας προβλέπουν οι επενδυτικοί αναλυτές της Morgan Stanley, το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, στο διάστημα 2013-2014, αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ξεπερνώντας μάλιστα ακόμη και τα αντίστοιχα ελλείμματα χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ισπανία, όπως μεταδίδει το διεθνές δίκτυο CNBC

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Morgan

Stanley, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Μ. Βρετανίας θα είναι κατά 25% μεγαλύτερο από όσο εκτιμά η βρετανική στατιστική υπηρεσία, αναμένοντας επίσημη αναθεώρηση των προβλέψεών τους ως τον Δεκέμβριο. Ακόμη, ο οίκος αναμένει μείωση στους δείκτες ανάπτυξης της Μ. Βρετανίας το 2013, γεγονός που θα μεγαλώσει το έλλειμμα κοντά στο 8% του ΑΕΠ της χώρας.

Να σημειωθεί, τέλος, πως ο δανεισμός της Βρετανίας διευρύνθηκε στα 14,410 δισ. λίρες τον προηγούμενο μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη των μετρήσεων το 1993, καθώς μόνο κατά τους πέντε πρώτους μήνες του έτους, ο δανεισμός ενισχύθηκε κατά 22% φτάνοντας τα 59 δισ. λίρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα