Βολές εφοριακών εναντίον του Υπουργείου Οικονομικών

Το ζήτημα των παραιτήσεων προτάσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), εξαπολύοντας επίθεση κατά του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή την έκθεση ΔΝΤ και Κομισιόν, που εξέθεσε τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Όπως παραδέχεται και η ΠΟΕ-ΔΟΥ τα αποτελέσματα της έκθεσης για την κατάσταση των φορολογικών υπηρεσιών αποτυπώνουν «τη σκληρή πραγματικότητα» στην οποία αναγκάζονται να εργάζονται οι εφοριακοί, ενώ υπενθυμίζει πως σε κάθε ευκαιρία η Ομοσπονδία

ζητά να ενισχυθούν οι εφορίες.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου στην έκθεση της τρόικας, η ΠΟΕ-ΔΟΥ εκφράζει έκπληξη, υποστηρίζοντας πως ΥΠΟΙΚ «προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αποδεικνύοντας ότι η ηγεσία του ζει σε ένα φανταστικό κόσμο, μιας πλασματικής πραγματικότητας, προϊόν άγνοιας (σκοπιμότητας;) εξωυπηρεσιακών συμβούλων και “παρασυμβούλων”, που συνεχίζουν να εισηγούνται φορολογικά και οργανωτικά νομοσχέδια, ενώ θα έπρεπε (όπως αναφέρει και η έκθεση στη σελ. 46) να συζητά τα επίμαχα θέματα με τους εκπροσώπους των εφοριακών».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «αν ο στόχος τους δεν είναι να παραδώσουν τις φορολογικές υπηρεσίες σε ιδιώτες – φοροφυγάδες, σίγουρα είναι (με άλλοθι τη μη πάταξη της φοροδιαφυγής) να προχωρήσουν και σε άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων».
Καταλήγοντας η ΠΟΕ-ΔΟΕ σημειώνει: «Κύριοι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, οι εφοριακοί αξιολογούνται σύμφωνα με τους στόχους που εσείς (αυθαίρετα) θέτετε και αν αποτύχουν, καταργούνται από Προϊστάμενοι ή μετατίθενται. Όταν οι πολιτικοί αποτυγχάνουν και δεν επιτυγχάνουν τους στόχους που οι ίδιοι θέτουν, δεν πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να παραιτούνται;».

Keywords
Τυχαία Θέματα