ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ! Μια μπάλα με…περουκίνι!


Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πριν λίγο είχαμε τη φαεινή ιδέα να κάνουμε ένα ζάπινγκ στα κανάλια να δούμε με ποια επικαιρότητα ασχολούνται.
Σε ‘ενα κανάλι βλέπουμε ένα κάτι. Στην αρχή μας φάνηκε μια μπάλα στην οποία είχαν βάλει ένα ξανθό περουκίνι για τις απόκριες. Από εκείνα τα φτηνά που έχουν στις βιτρίνες γύρω από την Ομόνοια.
Η μπάλα όμως …μίλαγε!
Και έλεγε για το πόσο δύσκολα τα φέρνει βόλτα στη ζωή και ότι πέρασε ένα χρόνο δύσκολο γιατί το “κάτω” που ήρθε μετά το πάνω κράτησε ένα ολόκληρο χρόνο.
Και το κάτω το πέρασε μέχρι να …δικαιωθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου

που άδικα ταλαιπωρήθηκε στο βρόμικο 89.
Τότε καταλάβαμε…Αυτό που έμοιαζε με μπάλα με ξανθό φτηνό περουκίνι ήταν η αγωνίστρια της Δημοκρατίας και των ιδεών Δήμητρα Λιάνη. Ναι αυτή. Με τον ξάδελφο Λιάνη, που αξιοκρατικά έγινε υπουργός και πέρασαν αυτοί καλά και όλοι οι άλλοι χειρότερα.
Δεν είπε λέξη για τη λίστα Λαγκάρντ γιατί δεν ρωτήθηκε. Ούτε είπε για τον συκοφάντη διευθυντή του ΣΔΟΕ που έμπλεξε την προκάτοχό της Μαργαρίτα σε εκείνο τον θηριώδη λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ. Που θα πάει; Θα ανοίξει ο λογαριασμός αυτής της Παντελή και θα μάθουμε τίνος είναι το μικροποσό των 550 εκατομμυρίων ευρώ. Και θα μάθουμε και από μπήκε και βγήκε το ποσό στο λογαριασμό της κ.Κουράκου-Παπαντωνίου που είναι στη λίστα.
Όλοι για το σοσιαλισμό αγωνίζονταν εκείνη την περίοδο.
Στο άλλο κανάλι είχε ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο του τόπου. Τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Έδινε έναν ακόμα αγώνα για τη Δημοκρατία. Δηλαδή μια ακόμα συνέντευξη στον Μανώλη “Τζώρτζ Κλούνεϊ” Κοττάκη της κρατικής τηλεόρασης. Και τι δεν είπε ο στόμας του για το “πρέπον το δέον το σωστόν”.
Και φανταστείτε ότι δεν ήταν και σε φόρμα…Και εδώ που τα λέμε ο Αιμ.Λιάτσος κάνει βλακείες. Τον Κλούνεϊ-Κοττάκη στέλνουν για τέτοια αγωνιστική συνέντευξη. Χάθηκε λίγη φαντασία εκεί πάνω; Μια Πηνελόπη Γαβρά γιατί δεν τη βάζουν μπροστά για τέτοιους αγώνες; Να δείτε για πότε θα ξεκλείδωνε την καρδιά του Βαγγέλη και θα του έκανε μια συνέντευξη από καρδιάς. Λίγη φαντασία ωρέ Αιμίλιε…
Ούτε πάντως η μπάλα με το περουκίνι, ούτε ο Βαγγέλας είπαν λέξη για την ανάγκη να κάνει στη ζωή του ο άνθρωπας κάπου -κάπου και κανένα χαρακίρι στην πλατεία Συντάγματος…

Keywords
Τυχαία Θέματα