Βλέψεις για νέες εξαγορές η Πειραιώς

Ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε νέα κίνηση συγκέντρωσης, μετά την απόκτηση επιλεγμένων στοιχείων του ενεργητικού της ATEbank, και του συνόλου της Geniki Bank, αφήνει για την Τράπεζα Πειραιώς, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού ομίλου, αποφεύγοντας να προσδιορίσει την

ταυτότητα του πιθανού επόμενου στόχου, αν και οι επιλογές είναι περιορισμένες.

«Αυτό θα εκτιμηθεί στον κατάλληλο χρόνο και θα κριθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά, όταν τεθεί το ζήτημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρ. Αντωνιάδης, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα είχε νόημα να εξεταστεί η περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από τη στιγμή που η Εθνική και η EFG Eurobank έχουν ήδη συμμετοχή, αρκέστηκε να πει ότι «είναι ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες και ως εκ τούτου κανείς δεν έχει προβάδισμα».
Ανακεφαλαιοποίηση
Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, με αφορμή ενημερωτική εκδήλωση στελεχών της διοίκησης προς χαμηλότερα στελέχη από τη Βόρεια Ελλάδα, τόσο από το δίκτυο της Πειραιώς, όσο και της ATEbank, ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι εκτός της συγκέντρωσης, η άλλη μεγάλη πρόκληση για το τραπεζικό σύστημα είναι η ανακεφαλαιοποίησή του.
Στο σημείο αυτό, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να διατηρηθεί ο χαρακτήρας των τραπεζών όχι μόνο μετοχικά αλλά και στρατηγικά. «Η ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να δομηθεί με φιλικό τρόπο, να είναι ελκυστική για τους παλαιούς μετόχους που στήριξαν τις τράπεζες επί σειρά ετών, αλλά να έχει στοιχεία που θα επιτρέπουν την προσέλκυση και νέων μετόχων διότι έτσι θα υπάρξει όφελος και στην οικονομία, αφού θα επαναχρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις, ενώ και το Χρηματιστήριο με την άνοδο του δείκτη, θα παρασύρει σε δικαιότερες τιμές και τις ΔΕΚΟ, διευκολύνοντας την πώλησή τους κοντά στην πραγματική τους αξία», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.
Συγκρατημένη αισιοδοξία
Aνώτατο στέλεχος του ομίλου Πειραιώς εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξο για το μεσομακροπρόθεσμο οικονομικό περιβάλλον της χώρας, ενώ χαρακτήρισε πολύ προσωρινό φαινόμενο την εγκατάλειψη της χώρας από τις ξένες τράπεζες, όπως συνέβη με τις Credit Agrocole και τη Societe General.
«Κατά τα φαινόμενα η ελληνική οικονομία διασφαλίζει την οριστική συμμετοχή της στην Ευρωζώνη, το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει και η δόση των 31,5 δισ. ευρώ ουσιαστικά φαίνεται ότι κι αυτή ‘κλειδώνει’», είπε ο κ. Αντωνιάδης για να προσθέσει πως «εκείνο που θα κρίνει την πορεία της χώρας εφεξής θα είναι η συνέπεια που θα επιδείξουμε στην εφαρμογή του προγράμματος και των όποιων διαρθρωτικών αλλαγών έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας. Άρα η υπόθεση περνά στο χέρι μας».

πηγή: http://www.imerisia.gr

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα