Βλέπει φως ο Στουρνάρας

Μια ακτίνα λάμψης βλέπει ο Γιάννης Στουρνάρας για την ελληνική οικονομία σε συνέντευξή του στο BBC, όπου εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της χώρας.

«Τα χειρότερα για την Ελλάδα έχουν περάσει. Σαφώς αχνοφαίνεται μια ελπίδα, ένα φως στο τέλος του τούνελ»,

είπε και πρόσθεσε πως η ανάκαμψη θα έρθει στο τέλος του 2013.

«Η πιθανότητα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ – ενός Grexit – τώρα είναι πολύ μικρή. Κατορθώσαμε να αντιστρέψουμε την οικονομία. Από τις αγορές, υπάρχει περισσότερη αισιοδοξία. Οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες, η κυβέρνηση πληρώνει τις καθυστερημένες οφειλές της στο δημόσιο τομέα και υπάρχει μία αλλαγή στο πώς μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι. Συνεπώς, όλοι οι καθοριστικοί παράγοντες είναι θετικοί. Είμαστε κατά τα 2/3 στο δρόμο προς τους στόχους μας. Ετσι, οι πολίτες μπορούν πλέον να ελπίζουν», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα υποχρεώθηκε σε πολλές περικοπές, υπερβολικά γρήγορα. «Θα έπρεπε να είχαμε δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις στην αρχή. Αλλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Η ευρωζώνη δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση» και πρόσθεσε πως είναι πεπεισμένος πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή: «Χωρίς τα λεφτά της διάσωσης η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρωζώνης και αυτό θα σήμαινε καταστροφή».

Σχετικά άρθρα

Σε πέντε μήνες, 10ετές σχέδιο, για… μεταμνημονιακή Ελλάδα!

“Διαστρεβλώνει τις δηλώσεις μου ο ΣΥΡΙΖΑ”

Στουρνάρας: Τη διετία 2007-09 χάθηκε το παιχνίδι!

Keywords
Τυχαία Θέματα