Βλέπει… ανάπτυξη για την Ελλάδα η Κομισιόν!

Το φως της δημοσιότητας είδε την Παρασκευή έκθεση της Κομισιόν που προβλέπει ανάπτυξη για την Ελλάδα μέσα στο 2014!

Η Κομισιόν εκτιμά πως μέσα στο 2014 η Ελλάδα θα έχει ρυθμούς ανάπτυξης 0,6% ενώ το 2015 τα πράγματα θα είναι αισθητά καλύτερα αφού θα έχουμε ανάπτυξη 2,9%!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει την πρόοδο της

χώρας και εκφράζει την ικανοποίηση της για την πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή υπογραμμίζοντας πως οδήγησε στην επίτευξη του στόχου έναν χρόνο νωρίτερα για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Στην έκθεση 252 σελίδων υπάρχει αναφορά και στο θέμα του χρέους για το οποίο μεταξύ άλλων σημειώνει πως λόγω της παρατεταμένης ύφεσης την περίοδο 2010-13 το χρέος αναμένεται να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο του 177% του ΑΕΠ την περίοδο 2013-14 ενώ αισθητή πτωτική πορεία αναμένεται από το 2015 καθώς η ανάπτυξη θα ενισχύεται και το πρωτογενές πλεόνασμα θα αυξάνεται.

Το χρέος αναμένεται να μειωθεί στα επίπεδα του 125% το 2020 και περίπου στο 112% το 2022 υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει πλήρης εφαρμογή του προγράμματος.

Πάντως υπάρχει και ένα πιο θετικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο το χρέος θα φτάσει στο 110% το 2020.

Η Κομισιόν εμφανίζεται ικανοποιημένη για την αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος όπως και στο σύστημα συλλογής των εσόδων επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν το 2014 όπως επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις στον τρόπο κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις η Επιτροπή αναφέρει ότι η διαδικασία συνεχίζεται αλλά με ορισμένες καθυστερήσει.

Τέλος για τις τράπεζες η έκθεση σημειώνει πως εφόσον οι αρχές υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την εξυγίανση και την πλήρη ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών ώστε να υπάρξει στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

The post Βλέπει… ανάπτυξη για την Ελλάδα η Κομισιόν! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα