Βενιζέλος: Να μετατοπιστούμε από το χώρο του κουτσομπολιού στο χώρο της θεσμικής ευθύνης

«Μπορούμε να μετατοπιστούμε από το χώρο του κουτσομπολιού στο χώρο της θεσμικής ευθύνης, της διαφάνειας και της προοπτικής», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εφημερίδα «Έθνος» της Κυριακής, μετά την εισήγησή του και τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ τολμά να κάνει αυτοκριτική και προσθέτει ότι «άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι αυτές που νομίζουν ότι θα κρυφτούν και πάλι πίσω από το ΠΑΣΟΚ».

Υπογραμμίζει

ότι το κόμμα έχει αντανακλαστικά και κριτήρια μεγάλης παράταξης, ενώ αφήνει αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ και τις αρνήσεις της για εκλογική σύμπραξη, σημειώνοντας «δεν αρκούμαστε σε έναν δεύτερο ή τρίτο ρόλο ή σε μικρά ποσοστά. Ίσως κάποιοι άλλοι να αρκούνται σε μια μικρή κομματική οντότητα που παίζει κάποιο ρόλο σε κυβερνητικά σχήματα».

Παράλληλα, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κομματικός μηχανισμός και ως ηγετική ομάδα είναι διασπασμένος σε όσους υποστηρίζουν το ευρώ και σε όσους αντιτίθενται, ενώ σημειώνει πως το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτή προέρχεται από τη δημοκρατική παράταξη και ανήκει ιστορικά στο ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα