Βενιζέλος: Η ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει την αξιοπιστία της μετά το δημοψήφισμα της Κριμαίας

Μετά την ολοκλήρωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της Κριμαίας για ένωση της χερσονήσου της ανατολικής Ουκρανίας με την Ρωσία πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσία του Ουκρανού ομολόγου, το πρωί της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία και το χθεσινό δημοψήφισμα στην Κριμαία εκτιμά ότι η ευρωπαϊκή θέση είναι ξεκάθαρη καθώς επίσης και ο στόχος της Ε.Ε., κάνοντας λόγο για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και για διαφύλαξη της σταθερότητας και της ειρήνης, σε σχετική του δήλωση.

«Οι λύσεις πρέπει να είναι πάντα πολιτικές και διπλωματικές και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διασφαλίζει την αξιοπιστία της και την ικανότητά της να λειτουργεί ως βασικός παράγοντας ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Συνεπώς, το μήνυμά μας, είναι ένα μήνυμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, αλλά, ταυτόχρονα και της ανάγκης να διατηρηθούν και να λειτουργήσουν οι πολιτικοί και διπλωματικοί δίαυλοι», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Βενιζέλος: Η ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει την αξιοπιστία της μετά το δημοψήφισμα της Κριμαίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα