Βενιζέλος: Απαράδεκτη η πρόταση δυσπιστίας – Να απορριφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί τον πρόεδρο της Βουλής να απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ως «απαράδεκτη».

«Η πρόταση μομφής υποβάλλεται

κατά τρόπο απαράδεκτο. Με βάση το άρθρο 84 παράγραφος 2 του Συντάγματος – που είναι ανώτερο από τον Κανονισμό της Βουλής- δεν προβλέπεται η υποβολή νέας πρότασης δυσπιστίας εντός εξαμήνου» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος πριν από λίγο στη Βουλή επισημαίνοντας ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καθυστερήσει και να ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία με την υπερψήφιση του πολυνομοσχέδιου σήμερα το βράδυ ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης από το Eurogroup.

Ταυτόχρονα, ο Ευ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά δεν μπορεί να υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και τις δημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Παράλληλα χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ως συνταγματική εκτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση ούτε φοβάται όυτε αποφεύγει τη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση και είναι υποχρεωμένη να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Α.Κ.

The post Βενιζέλος: Απαράδεκτη η πρόταση δυσπιστίας – Να απορριφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα