“Βασανιστικά” προχωράνε οι διαβουλεύσει για λύση την Δευτέρα

Mόλις 48 ώρες έχουν απομείνει μέχρι την κρίσιμη Δευτέρα, μέρα του Eurogroup, και στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που διήρκησε τρείς ώρες προσπαθούν να προετοιμάσουν, μέχρι και τελευταία στιγμή την λύση για απελευθέρωση της δόση προς την Ελλάδα.

Καμία αξιομνημόνευτη εξέλιξη δεν προέκυψε μέχρι τώρα, αλλά υπήρχε πολύ εργασία πάνω σε τεχνικά ζητήματα, για τους οικονομικούς επιτελείς, να «τρέχουν» για να προλάβουν τον ελάχιστο χρόνο που απομένει μέχρι

να κριθεί το πώς θα αντιμετωπιστεί το χρέος της Ελλάδας.

Έχοντας λοιπόν ως σκοπό την εξεύρεση συμβιβασμών , ως το κρίσιμο Eurogroup να υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ, πάνω στην βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους

Σύμφωνα με το newpost, εξετάστηκαν όλες οι εναλλακτικές προτάσεις που προτείνονται από την ΕΕ, ώστε να αποφευχθεί νέο «κούρεμα», λύση επιθυμητή το ΔΝΤ.

Eνώ η τηλεδιάσκεψη είχε χαρακτήρα Euroworking Group, σε επίπεδο ομάδας εργασίας, προπαρασκευαστικό του Eurogroup της Δευτέρας,  αναβαθμίστηκε στη συνέχεια σε Eurogroup ώστε να προσδιοριζόταν το επίπεδο των διαφορών ανάμεσα σε ΔΝΤ και Βερολίνο, όπως και οι δυνατότητες προσέγγισης για να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της δόσης.

Κλίμα αισιοδοξίας ωστόσο, υπάρχει στις Βρυξέλλες, πως μεθαύριο θα υπάρξει συνολική συμφωνία, που θα επιτρέψει σε δεύτερο στάδιο την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος  δήλωσε «αν δεν ήμασταν κοντά σε απόφαση, θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα» αμέσως μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης όπου έλαβε μέρος.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για τη λύση.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα