Βαριά καταδίκη στον 77χρονο τζόβενο!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μια γυναίκα 55 ετών ανακοίνωσε την πιο βαριά καταδίκη στον πιο «καυτό και διαχρονικό γαμπρό της γης» τον 77χρονο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο «Ντάνι ντεβίτο της ιταλικής πολιτικήςσκηνής» καταδικάστηκε για την εκπόρνευση της ανήλικης Ρούμπι και για κατάχρηση εξουσίας σε 7 χρόνια κάθειρξη και σε ισόβια στέρηση πολτικών δικαιωμάτων.

Ο Μπερλουσκόνι δεν ήταν στο δικαστήριο του Μιλάνου, όπου ανακοινώθηκε η ποινή αλλά ο νεαρός (σχετικά) δικηγόρος έσπευσε να χαρακτηρίσει την απόφαση «εξωπραγματική» και είπε ότι ο Μπερλουσκόνι θα καταθέσει εφέσεις

για τις δύο καταδίκες του.

Τις επόμενες ημέρες ή ώρες θα υπάρξει σίγουρο υβρεολόγιο του Μπερλουσκόνι για το δικαστήριο και πιθανότατα για την… Άγκελα Μέρκελ που θεωρεί «ηθική αυτουργό» των διώξεων.

Η καταδίκη δημιουργεί σοβαρό κλυδωνισμό και στην κυβέρνηση συνεργασίας την οποία στηρίζει το Κόμμα Μπερλουσκόνι και στην οποία ηγείται ο Ενρίκο Λέττα.

Η καταδίκη Μπερλουσκόνι δείχνει πως λειτουργούν οι θεσμοί σε άλλα και μάλιστα προβληματικά κράτη…

Ανάλογη θεωρείται η εξέλιξη στην Τσεχία, όπου παραιτήθηκε ο (σχετικά νεαρός) πρωθυπουργός Νέκας όταν οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο ΚΑΙ στο διαμέρισμα της ερωμένης του Νάγκιοβα στην οποία μετά από έρευνες απηύθυνε κατηγορίες για …κατασκοπεία.

Η ερωμένη μέσω αξιωματούχων έδωσε «εντολή» ως διευθύντρια του γραφείου πρωθυπουργού (του εραστή της δηλαδή) να παρακολουθούν τα τηλέφωνα και τις κινήσεις πολλών εχθρικών προσώπων μεταξύ των οποίων και της συζύγου του πρωθυπουργού-εραστή της.

Γίνονται ανάλογα πράγματα στην Ελλάδα ; Όχι βέβαια…Και ο Τσαλικίδης μόνος του αυτοκτόνησε ανεξάρτητα από το αν κάποιοι …άσχετοι δικαστές άσκησαν δίωξη για αυτοκτονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα