Τζαζ Παρασκευές στον κήπο του Μεγάρου

Η τζαζ έχει την τιμητική της στις ξεχωριστές μουσικές βραδιές που παρουσιάζονται στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τις τρεις τελευταίες Παρασκευές του Ιουλίου, στις 13, 20 και 27 του μηνός, στις 9 το βράδυ.

Στον καταπράσινο κήπο, κάτω από τον έναστρο ουρανό, ο Δημήτρης Καλαντζής με το Κουιντέτο του και τους Soul Station Band θα παρουσιάσουν τρία διαφορετικά προγράμματα, που περιλαμβάνουν μουσικές «συνδιαλέξεις» γνωστών Ελλήνων συνθετών με το τζαζ ρεπερτόριο και αφιερώματα στον μεγάλο σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ, Benny Golson και στον Μάνο Χατζιδάκι.
Παρασκευή

13 Ιουλίου
Ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, o οποίος μετέχει στη συναυλία και με την ιδιότητα του ενορχηστρωτή, υποστηρίζοντας ότι «η τζαζ δεν είναι ρεπερτόριο, αλλά τρόπος να παίζει, να σκέφτεται και να αισθάνεται κανείς τη μουσική», συμπράττει με τους Soul Station Band στη συναυλία με τίτλο «Back Home Blues», από το ομότιτλο κομμάτι του Charlie Parker. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο σπουδαίο πιανίστα της τζαζ Μανόλη Μικέλη, και προσεγγίζει με τζαζ ύφος κομμάτια παλαιότερων Ελλήνων συνθετών σε συνδυασμό με κλασσικές τζαζ συνθέσεις ξένων δημιουργών.
Παρασκευή 20 Ιουλίου
Στη δεύτερη αυτή βραδιά, το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή αφιερώνει τη συναυλία με τίτλο «Whisper not», στον σπουδαίο σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ, Benny Golson, παρουσιάζοντας γνωστές και πιο σπάνιες συνθέσεις του.
Παρασκευή 27 Ιουλίου
Τέλος, την τελευταία Παρασκευή του μήνα, το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή ολοκληρώνει αυτή τη σειρά συναυλιών με το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο «Mano’s – Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ», από την ομώνυμη χρυσή συλλογή του γκρουπ. Τα αγαπημένα τραγούδια «Πέρα στο θολό ποτάμι», «Χορός», «Η μπαλάντα του οδοιπόρου», «Dedication», «Το φεγγάρι είναι κόκκινο», «Street song», «Πόλη μαγική», «Θάλασσα πλατιά», «Μια Παναγιά» και «Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων» θα ακουστούν υπό το άγγιγμα της τζαζ. Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Καλαντζής: «Η δουλειά αυτή δεν φιλοδοξεί να είναι κάποια διασκευή. Δεν χρειάζεται. Προέκυψε απλά, σαν φυσική διαδικασία, από την ανάγκη μας να τραγουδήσουμε τη μουσική αυτή, που χαράχτηκε στις καρδιές μας από μικρά παιδιά, στη δική μας καθομιλουμένη γλώσσα, την τζαζ. Η ουσία και η διάθεση των κομματιών του Μάνου είναι πάντα εκεί και εμείς, κάθε φορά, ευτυχείς να τα ανακαλύπτουμε. Ξανά και ξανά…».
Συντελεστές: Dimitris Kalantzis quintet: Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσσο). Soul Station Band: Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις). Τάκης Πατερέλης (άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Λουκάτος (κιθάρα), Περικλής Τριβόλης (μπάσο), Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς). Τραγουδούν οι Μαρίνα Σάτι και η Πηνελόπη Τζανετάκη.
Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Κήπος, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι – Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.
Πηγή: naftem
Keywords
Τυχαία Θέματα