Τζαμί με θέα την Ακρόπολη

Η πρόταση του Αρη Σπηλιωτόπουλου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφασιστεί πού θα γίνει τζαμί στην Αθήνα, έχει προκαλέσει τη φρενίτιδα μια αριστερίστικης κουλτούρας και ενός ψευτοανθρωπισμού για τον δήθεν σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών των μειοψηφιών. Το σύνολο αυτών των επιχειρημάτων στην πραγματικότητα αντιμάχονται την κοινή λογική όσων γνωρίζουν την Αθήνα

και δεν είναι τουρίστες αυτής και ξέρουν την υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Το πρώτο επιχείρημα:Μα, τα ανθρώπινα δικαιώματα μπαίνουν σε δημοψήφισμα; Η απάντηση είναι η εξής: Σε δημοψήφισμα δεν μπαίνει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά η υποχρέωση της πολιτείας για την κατασκευή τεμένους και το πού αυτό θα γίνει. Η υποχρέωση αυτή βάσει του Συντάγματος υπάρχει για τους Ελληνες πολίτες και τους νόμιμους μετανάστες, αλλά η χωροθέτησή του αφορά αποκλειστικά τους δημότες μιας περιοχής. Απλή ερώτηση: για ποιον λόγο δεν έχουν ξεκινήσει την κατασκευή τεμένους οι δήμαρχοι που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση στους δικούς τους δήμους και απαιτούν από τους Αθηναίους μόνοι τους να επωμισθούν αυτό το βάρος; Προοδευτισμός με την υποβάθμιση των άλλων είναι υποκρισία.

Το δεύτερο επιχείρημα: Μα, δεν θα λύσουμε κάποτε αυτό το θέμα; Για περίπου 150 έτη η Αθήνα δεν έχει τζαμί. Θα πρέπει το πρόβλημα να λυθεί εν μέσω έξαρσης ροής λαθρομεταναστών και με περαιτέρω επιβάρυνση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και του αστικού ιστού; Προφανώς όχι, η πολιτεία οφείλει με τη συνεννόηση της τοπικής κοινωνίας να επιλέξει και τον χρόνο και τον τόπο.

Το τρίτο επιχείρημα:Και τι θα λέει το δημοψήφισμα; Η απάντηση είναι ότι τα τοπικά δημοψηφίσματα δεν πρέπει να τα φοβούνται, ιδίως οι προοδευτικοί. Επιλέγουμε τη συμμετοχή του δημότη στις σημαντικές αποφάσεις. Η Αθήνα, και ειδικά το ιστορικό της κέντρο, χρειάζονται τουριστική ανάπτυξη, μείωση της λαθρομετανάστευσης για την ασφάλεια του Αθηναίου, πάταξη του παραεμπορίου με την άμεση καταστροφή των προϊόντων και περιορισμό των πορειών για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και του εμπορικού κόσμου. Σίγουρα, η Αθήνα δεν χρειάζεται τζαμί με θέα στην Ακρόπολη.

The post Τζαμί με θέα την Ακρόπολη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα