Τζάμπολ στην Α1 μπάσκετ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Την έναρξη του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, βάζοντας τέλος στο λοκ άουτ. Έτσι το πρώτο τζάμπολ θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (13-14/10). Μετά από διαπραγματεύσεις περίπου τριών ωρών και με το θέμα των τηλεοπτικών να αποτελεί «αγκάθι», τελικά αποφασίστηκε η αναβολή της πρεμιέρας να μην έχει διάρκεια πάνω από μία εβδομάδα.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας θα ανακοινωθεί και

επισήμως την Τετάρτη από τον ΕΣΑΚΕ, ενώ εκτός απροόπτου η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (15/10) με την αναμέτρηση ΆρηςΠαναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη.

Με την ολοκλήρωση του Δ.Σ., στο οποίο πήρε θέση και ο πρόεδρος της εταιρίας που διαχειρίζεται τα δικαιώματα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (TAF), ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, δεσμεύτηκε προς τις ομάδες ότι θα καταβάλει προσπάθειες για αύξηση των χρημάτων που θα έχουν λαμβάνειν από το διαφημιστικό χρόνο.

Συνολικά οι ομάδες θα διασφαλίσουν περίπου 600.000 ευρώ από εγγυημένο τηλεοπτικό χρόνο, ενώ μαζί με την… οπισθοχώρηση των «αιωνίων», που δέχθηκαν το 50-50% της ΕΡΤ, το ποσό που θα μοιραστούν αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ.

Τα ματς της πρώτης αγωνιστικής ήταν τα εξής: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ικαρος – Απόλλων Πατρών, ΑρηςΠαναθηναϊκός, Κολοσσός – Ρέθυμνο, Καβάλα – Ηλυσιακός, Περιστέρι – Πανελευσινιακός, ΚΑΟΔΠανιώνιος.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει: «Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, έχοντας ως βασική επιδίωξη την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του Πρωταθλήματος, αποφάσισε την έναρξη της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 το Σάββατο 13/10/2012. Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα».

ΠΗΓΗ: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα