Τσίπρας: Ο Σαμαράς δεν έχει σχέδιο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός χρειάζονται να προσαρμοστούν επειγόντως στην πραγματικότητα καθώς,

όπως είπε, «φιλοτεχνούν εικόνες δημοσιονομικής αισιοδοξίας, τη στιγμή που η κοινωνία κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα».

Επίσης, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν έχει σχέδιο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης ότι βγαίνουμε από το τούνελ, δεν συνιστά εθνικό σχέδιο».

«Ζούμε μια περίοδο μύθων. Μύθος ότι βγαίνουμε από το τούνελ. Μύθος ότι αρχίζει η ανάπτυξη. Μύθος ότι κάμπτεται η ανεργία» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι κοινωνίες που υποφέρουν «μπορεί να εξεγείρονται, να σωπαίνουν, να απελπίζονται αλλά δεν παραμυθιάζονται».

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς καθηγητές, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πολιτικές «που παραπέμπουν σε δικτατορίες», και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ότι παραμερίζει τις αντιδράσεις με την πυγμή της καταστολής.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, όπως και τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ άσκησε κριτική στο ΣΕΒ καθώς, όπως είπε, απουσίαζε από τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Η άρνηση της συζήτησης για τον καθορισμό των μισθών και των όρων εργασίας δεν βοηθά κανένα. Δε συμβάλλει στην ανάπτυξη, βαθαίνει το διχασμό», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα