Τσίπρας: Μακάρι η Ελλάδα να είχε γίνει Αργεντινή

Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με αφορμή συζήττηση επίκαιρης του Αλέξη Τσίπρα προς τον Γιάννη Στουρνάρα για το ΤΤ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ληστεία τραπέζης» και πως σε άλλη χώρα θα επενέβαινε ο εισαγγελέας. «Δεν χαϊδεύω αυτιά. Είπα την αλήθεια», ήταν η απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα που έκανε λόγο για βελτίωση του κλίματος
στην Ελλάδα.

«Μακάρι η Ελλάδα να είχε γίνει Αργεντινή. Γιατί μετά την τραγωδία κατάφεραν και στάθηκαν στα πόδια τους. Εσείς μας οδηγείτε την υποδούλωση και την εξαθλίωση», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα  που τόνισε ότι «ο λαός δεν μπορεί να αντέξει αυτή την πολιτική που εφαρμόζετε. Εκείνοι που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα είναι που θα βγουν στους δρόμους».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για αδιανόητη κίνηση. «Πρόκειται για “ληστεία τραπέζης”. Ληστέψατε την ΑΤΕ, τώρα ληστεύετε και το ΤΤ».

Ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε ότι δεν είπε «σαπάκι» το ΤΤ, αλλά «μη βιώσιμο». «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το καταστήσουμε βιώσιμο. Το ΤΤ έχει μείνει πολύ πίσω από τις άλλες τράπεζες. Είναι ανάμεσα στις τελευταίες μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αυτή είναι η αλήθεια».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα «βέλη» του στον πρωθυπουργό, καθώς σε εκείνον απευθυνόταν η ερώτηση, ωστόσο αντί του κ. Σαμαρά απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

«Που βρίσκεται ο πρωθυπουργός; Δεν έχει εμφανιστεί δύο μήνες. Στη Βουλή έχει να εμφανιστεί από τις προγραμματικές δηλώσεις. Είναι νέα πρακτική αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα