Τσίπρας: Δυσφημίζετε τη χώρα κ. Σαμαρά

«Βλέπω ότι ο κ. Σαμαράς βγαίνει στην Ευρώπη και δίνει συνεντεύξεις δυσφημίζοντας τη χώρα, τη δημοκρατία  και το λαό μας», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Αλέξη Τσίπρα για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ξένο τύπο.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως ο Αντώνης Σαμαράς «εξισώνει την αριστερά

με τη φασιστική ακροδεξιά» κάνοντας λόγο για «μεγάλο ατόπημα» προς τη Δημοκρατία. «Δεν μπορεί να εξισώνει ένα σημαντικό μέρος του λαού με την ακροδεξιά που αποτελεί γέννημα-θρέμμα της δικής του πολιτικής», επεσήμανε, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός «θα έπρεπε να σέβεται το 27% του λαού μας που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξε ελπίδα και προοπτική, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας μάλιστα σχετικές αναφορές του κ. Σαμαρά υπενθύμισε ότι «η δημοκρατία της Βαϊμάρης οδηγήθηκε σε καταστροφικό αδιέξοδο εξ αιτίας της πολιτικής της σκληρής λιτότητας που εφήρμοζε τότε». «Σήμερα αυτή την πολιτική της σκληρής λιτότητας την εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς. Ας ξέρουμε λοιπόν τι λέμε, ιδίως όταν μιλάμε σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης», σημείωσε.

Επέρριψε τέλος ευθύνες στον Πρωθυπουργό για το γεγονός, όπως είπε, ότι τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιούνη η χώρα μας «έχει χάσει τη μεγάλη δυναμική επαναδιαπραγμάτευσης που είχε με τη στάση του λαού μας». «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πέταξε αυτή τη δυναμική και σήμερα δυστυχώς ναυαγεί κι αυτή η στρατηγική του καλού μαθητή, του υπάκουου και μεταμελημένου μαθητή», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα