Τσίπρας: Δίωξη σε όσους κάλυψαν τη λίστα Λαγκάρντ

Να διωχθούν όσοι κάλυψαν τους πιθανούς φοροφυγάδες που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ και όχι «αυτοί που την αποκαλύπτουν» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Δικαστικών και Εισαγγελέων στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι

«αντί να διώκονται όσοι καλύπτουν τους φοροφυγάδες διώκονται αυτοί που τους αποκαλύπτουν» και σχολιάζοντας την σύλληψη του εκδότη του “Hot Doc” Κώστα Βαξεβάνη ανέφερε: «Οι εξελίξεις της δίωξης σε συνδυασμό με το γενικότερο αίσθημα της ατιμωρησίας αποτελούν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι «εδώ και δύο μήνες καταθέσαμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής για το Μνημόνιο την οποία ο Πρόεδρος της Βουλής έβαλε στο συρτάρι του, όπως έβαλαν τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι τους ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου».

«Κάποιοι θέλουν η ελληνική δικαιοσύνη να μην ασκεί απερίσπαστα τα καθήκοντα της»
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικούς τακτικισμούς» τις ενέργειες της κυβέρνησης αναφορικά με την μορφή, τον τρόπο και τον χρόνο που θα φέρει η κυβέρνηση τα μέτρα ύψους 13,5 δις ευρώ στην Βουλή» ενώ για τις περικοπές στους μισθούς των δικαστών σημείωσε ότι: «Η επίθεση της μνημονιακής κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των Ελλήνων δικαστικών. Η επίθεση προς τους δικαστικούς λειτουργούς έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. Τα 40 εκατ. ευρώ που τους περικόπτουν δεν είναι αυτά που θα σώσουν τη χώρα. Είναι μια μνημονιακή επιλογή. Κάποιοι θέλουν η ελληνική δικαιοσύνη να μην ασκεί απερίσπαστα τα καθήκοντα της».

Από την άλλη πλευρά η Πρόεδρος Ένωσης Δικαστικών Βασιλική Θάνου τόνισε: «Προφανής η διάθεση της κυβέρνησης να περιορίσει το φρόνημα και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Γίνεται προβληματική η άσκηση των καθηκόντων μας. Έκκληση προς την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή γιατί το πακέτο μέτρων κλείνει να κατανοήσει προβλήματα μας και να υποχωρήσει».

«Το πολιτικό σύστημα καταρρέει»

Πάντως, ο κ. Τσίπρας κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη περι δημιουργίας ενιαίου ευρωπαϊκού μετώπου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κατά των λαϊκιστών σημείωσε: «Μάταιες προσπάθειες από το πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Προσπάθεια για να ανακόψει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ σύντομα η απάντηση θα δοθεί από τον ελληνικό λαό».

Σχετικά άρθρα

Οι πράκτορες και οι… εισπράκτορες της λίστας ΛαγκάρντΗ μεγάλη κοροϊδία με το cd των φοροφυγάδωνΤι έκαναν οι Γερμανοί με τη λίστα των φοροφυγάδωνΈφερε και η Μέρκελ λίστα φοροφυγάδων;

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα