“Τσιμέντο” οι Τροϊκανοί, θα ξανάρθουν τον άλλο μήνα

Αν και η δόση των 2,8 δις ευρώ είναι εξασφαλισμένη – σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Γιάννη Στουρνάρα- το θρίλερ παρατείνεται αφού οι τροϊκανοί ήλθον είδον και απήλθον για να επιστρέψουν και πάλι στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Η διάρκειας 2,5 ωρών συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κκ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, ολοκληρώθηκε με τον υπουργό

Οικονομικών Γ. Στουρνάρα – ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη- να δηλώνει ότι «ολοκληρώθηκαν σε αυτή τη φάση οι συζητήσεις, υπάρχει σημαντική πρόοδος». Ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε ότι απομένουν ορισμένα τεχνικά ζητήματα τα οποία θα ολοκληρωθούν όταν επιστρέψει η τρόικα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η δόση των 2,8 δισ. ευρώ είναι διασφαλισμένη ο υπουργός απάντησε «κατά την άποψή μου, ναι», ενώ ερωτηθείς για το τι θα πει στους ηγέτες της ΕΕ είπε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα δεν είναι αντικείμενο της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να θέσει σε ανώτατο επίπεδο το θέμα της πορείας της προγράμματος. Στην σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός σχεδιάζει, μετά απ’ όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες με την τρόικα, να ζητήσει να υπάρξει μια διαφορετική αντιμετώπιση στο ελληνικό θέμα και θα θέσει προ των ευθυνών τους, τους Ευρωπαίους ηγέτες. Θα τους τονίσει ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν με την ίδια τακτική, η οποία θέτει σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι έρχεται η ώρα να τεθεί πιο επιτακτικά το θέμα της αλλαγής της οικονομικής συνταγής σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ενώ όπως εκτιμούν κυβερνητικοί παράγοντες, οι εταίροι μας πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία περιθώρια για πρόσθετες εισοδηματικές περικοπές και υφεσιακά μέτρα.

Στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους της τρόικας έπεσαν στο “τραπέζι” τα θέματα της «κινητικότητας» στο Δημόσιο, με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας να μην αρκούνται στον «οδικό χάρτη» που έχει παρουσιάσει ο κ. Μανιτάκης, το χαράτσι της ΔΕΗ όπου οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν ότι πρέπει να διατηρηθεί και το 2013 καθώς και τα θέματα των δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες όπου εκεί αχνοφαίνεται ένα είδος συμφωνίας των δυο πλευρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα