Τρόικα: Καταλήξαμε σε συμφωνία αλλά…

Aβέβαιες παραμένουν οι προοπτικές διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της τρόικα και επισημαίνει πως το αίτημα για έγκριση της έκθεσης θα εξεταστεί αργότερα αυτόν τον μήνα.

Παράλληλα η τρόικα τονίζει πως οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να λάβουν διορθωτικές δράσεις ώστε να διασφαλίσουν ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το

2013-2014.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι ελληνική κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν να συζητούν για την πιθανή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ η ανακοίνωση της Τρόικας αναγνωρίζει την επίτευξη προόδου και κάνει λόγο για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η αποστολή κατέληξε σε συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων “ad referendum” με τις ελληνικές αρχές, για τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές που απαιτούνται, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων του».

Όπως επισημαίνεται, η αποστολή και οι αρχές συμφώνησαν ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές παραμένουν σε γενικές γραμμές σύμφωνες με τις προβλέψεις του προγράμματος, με προοπτική τη σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014.

Ωστόσο, οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα