«Τρικυμία» στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Αναταραχή προκάλεσε στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία, καθώς οι κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Μάρκος Μπόλαρης δήλωσαν ότι είναι αρνητικοί. Την αντίθεσή του επίσης, εξέφρασε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσερχόμενος στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Όπως μετέδωσε ο Real Fm, η  αντιπαράθεση μεταξύ του Μιχάλη Χρυσοχοίδη με τον Ευάγγελο

Βενιζέλο ήταν έντονη.

Από την πλευρά του ο Μάρκος Μπόλαρης, εισηγήθηκε, στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, η ΚΟ τόνισε μέσα από ανακοίνωσή της ότι «θεωρεί ατυχείς τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών που έγιναν προκαταλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ». Εξέφρασε, επίσης, «την ενόχλησή της για την επιλογή της διαδικασίας του κατεπείγοντος για το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης. Για λόγους κυβερνητικής συνοχής, ανέχεται την επιλογή αυτή υπό τον όρο ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί με άνεση σε τέσσερις συνεδριάσεις».

Επίσης, αναφέρει ότι έχει «επιμέρους παρατηρήσεις για την αποσαφήνιση και βελτίωση των ρυθμίσεων» και ότι «διαφωνεί με την παράταση της θητείας των υπηρετούντων πρυτάνεων μέχρι τη λήξη της προβλεπόμενης στην προγενέστερη νομοθεσία διάρκειάς της. Προτείνει την παράταση μέχρι 31/12/2012, υπό τον όρο ότι θα έχουν την ευθύνη εφαρμογής του νόμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα