Τριήμερο «λουκέτο» στους δήμους αποφάσισε η ΚΕΔΕ

Σε τριήμερο κλείσιμο των δήμων, από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου, και στην πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατέληξε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων, ως «απάντηση» στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έθεσαν στη διάθεση του δ.σ. της ΚΕΔΕ

τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τις προτάσεις τους. Παράλληλα, αποφάσισαν πως όσο οι δήμοι θα παραμένουν κλειστοί θα λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα της γενικής απεργίας.

Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των αιρετών στο υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα.
Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του. Στο ψήφισμά της η γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της για την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες καθώς και για τη θέση σε διαθεσιμότητα και απόλυση των εργαζομένων σε αυτές. Όπως αναφέρει, «είναι σύμφωνη με το μέτρο της κινητικότητας των εργαζομένων από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες με ελλείψεις, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα