Τρέμουν έκρηξη στον νότο οι γραφειοκράτες των Βρυξελών- Τι λένε πηγές της Κομισιόν στο «Π»

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Έχουν τρομάξει οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Κομισιόν με την οργή που γεννά η τακτική που ακολουθούν οι Γερμανοί κυρίως στις χώρε της νότιας Ευρώπης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π» σε συνεδρίαση υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων της Κομισιόν πριν από τρεις μέρες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες προειδοποίησαν πως κινδυνεύσει όλο το οικοδόμημα και η αντίστοιχη πολιτική έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα τους «πετάξουν πέτρες» αν συνεχιστεί αυτή η ωμή επεκτατική πολιτική.

Γι αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες

του «Π» που προέρχονται από Έλληνες παράγοντες της Κομισιόν η πολιτική απόφαση που πάρθηκε είναι να υπάρξουν δείγματα χαλάρωσης της στάσης των γραφειοκρατών της Τρόικα στη Ελλάδα για το επόμενο χρονικό διάστημα ώσπου να δουν που κάθεται η μπίλια.

Βέβαιος πηγή του «Π» από τη Επιτροπή Αλιείας της Κομίσουν έκανε ένα βήμα περισσότερο και όπως μάθαμε είπε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης πως δεν χρειάζεται να φανούν μόνο δείγματα χαλάρωσης αλλά έμπρακτες αποδείξεις για το ότι ο Ευρωπαϊκός νότος είναι εταίρος του Ευρωπαϊκού βορά στην Ε.Ε και όχι εν δυνάμει αποικιακή ζώνη.

Είναι φανερό ότι η συνήθως στυγνοί γραφειοκράτες του κοινοτικού Κονκλαβίου τρέμουν πια όχι μόνο για τη διάλυση του ευρώ, αλλά και τη συνολική έκρηξη σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, με συνέπειες που δεν μπορούν να προσδιοριστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα