Τους ξυλοκόπησαν επειδή είναι γκέι

Άγρια επίθεση δέχτηκε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων από ομάδα ανδρών ενώ κατευθύνονταν στο σπίτι τους στο Λονδίνο, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

Ο 42χρονος Κρίστοφερ Μπράιαντ, διευθυντής του περιοδικού «Polari Magazine» και ο σύντροφός του ο 38χρονος Ντέιμον Τράλουκ, μπήκαν στο στόχαστρο έξι ανδρών που ξέσπασαν τη λυσσαλέα βία πάνω τους μόνο και μόνο επειδή είναι γκέι.

Λίγα μέτρα από το σπίτι του ζευγαριού, οι έξι άνδρες να βρίζουν χυδαία και παρά τις προσπάθειες των δύο να ξεφύγουν ήταν ήδη πολύ αργά.

«Είχαν ήδη πιάσει τον Ντέιμον. Προσπάθησα να τον τραβήξω από εκείνους, όμως

με πέταξαν κάτω. Άρχισαν να μου λένε “μείνε κάτω πουσ…” και τότε χτύπησαν άγρια στο πρόσωπο τον σύντροφό μου. Όσο τον χτυπούσαν μου έλεγαν να μην αντιδρώ και να μείνω ακίνητος. Αφού του έκλεψαν το πορτοφόλι, τότε έφυγαν», δήλωσε ο Μπράιαντ στον βρετανικό Τύπο, ο οποίος δημοσίευσε τη φωτογραφία του με το αιματοβαμμένο πρόσωπό του στο προφίλ του στο Facebook.

Η επίθεση σημειώθηκε την ημέρα των γενεθλίων του Μπράιαντ, ο οποίος νοσηλεύτηκε για τα τραύματα στο πρόσωπο, ενώ ο σύντροφός του με δυσκολία περπατάει και παρέμεινε στο νοσοκομείο για τραύματα στην πλάτη.

Η βρετανική αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, αναλύοντας τις λήψεις από κάμερες κλειστού κυκλώματος στην περιοχή.

Ίσως, όμως, να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο εκδότης του περιοδικού είχε λανσάρει μια καμπάνια κατά της ομοφοβίας, λίγες ημέρες πριν την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα